Stomme laptop
Hey Gaby,
Fijn dat het na de Chinese les al wat beter met je gaat. Het is denk ik wel logisch dat je snel van slag bent, je hebt ook nogal wat meegemaakt in korte tijd. Ik hoop dat je de kracht en het geduld hebt om het nog wat tijd te geven om te settelen. Het leven in China is wél héél erg anders dan in Nederland maar dat wilde je toch ook graag ervaren??
Nou ik wens je sterkte en nogmaals GO FOR IT GIRL!!
We denken veel aan je.
Dikke knuffel Anja
(ook van Eric en Vincent natuurlijk!)
Andere cultuur betekend knop om !!! Waar je ook heen gaat, het zal in ieder werelddeel anders zijn! Overal gaan mensen anders met elkaar en dieren om. Geniet gewoon van de leuke momenten! XXX
Heeeeeeeee, ik ben de koper ( samen met mijn man) van die vreselijk ingewikkelde i-pad hoor! Wij zijn er juist enorm blij mee. Heeeeeeeeerlijk dat ie zelf woordjes verzint. Bij mij klopt het altijd. Gek joh dat je snel van slag bent, echt heeeeeeel gek ja........... Ja, je zit in China schat en daar lopen ze 2000 jaar achter dus zul je hun cultuur moeten accepteren. Ook moeten ze jou met respect behandelen want ze weten heus wel dat jij anders bent dan zij en als ze dat niet weten kun je het uitleggen. Je mag hun cultuur niet afkeuren mar je mag wel zeggen wat het met jou doet. Dat je het moeilijk vindt om te zien dat kinderen en dieren geslagen worden omdat je dit niet gewend bent. Ja, ja, ik weet het, het is absolute kindermishandeling volgens de internationale rechten van het kind maar Chinezen overtreden aan de lopende band de rechten van de mens. Dat is bekend toch? Blijf je realiseren dat je in een Totaal andere cutuur bent maar blijf ook jezelf. Wees sterk. Je kan het!!! Xx
Hoi Gaby,
Nou wel heftig hoor al je verhalen tot nu toe! Heb je net gemaild dat ik misschien eind deze maand ook je kant op kom, maar zo te lezen moet ik me echt goed mentaal gaan voorbereiden op de cultuur shock.
Ook echt shit dat Facebook het niet doet daar, is dat door de overheid verboden?
En HHS stelt het dus verplicht dat je op internet kan bij je host family? Dat is wel heel fijn, alleen jammer dat je er nu nog niet echt gebruik van kan maken.
Hopelijk zie ik snel een mail van je terug.
Groetjes mij
Hay Gaby, eindelijk even de tijd genomen om je verhalen te lezen. Jammer dat het begin moeilijk voor je is. Maar ik ben zo trots op je! Je doet het heel goed, maar ik had niet anders van je verwacht hoor.
Brigitte gaat ons alweer verlaten. Ze is maandag 12 maart voor het laatst. Jammer he? Kunnen we weer opnieuw beginnen.
Verder gaat het hier allemaal prima hoor.
Lieve Gaby ik kijk alweer uit naar de nieuwe verhalen.
Heel veel sterkte en succes met je Chinees!