gabymeetschina.reismee.nl

Whooppp there it is: mijn vluchtgegevens

Ni hao allemaal, Nog een week te gaan en dan begint mijn avontuur in Beijing China!! Zoals de meeste van jullie al wisten was er vorige week vanalles mis gegaan met mijn Visum, en daardoor dus ook met mijn vliegticket. Voor diegene die het niet helemaal meegekregen hebben hier het hele verhaal haha : Ik heb expres een visumcentrale ingehuurd om mijn visum te regelen, want blond als ik ben snapte ik er natuurlijk vrij weinig van, dus dacht ik dat ik daarmee veel problemen zou voorkomen, niets is minder waar...... Nadat Ik een berg formulieren had ingevuld en opgestuurd samen met mijn paspoort, kreeg ik in eerste instantie al te horen dat er ook extra nog een uitnodiging en paspoort kopie van mijn hostfamily bij moest zitten, dus dat nog extra nagestuurd. 4dgn later kreeg ik netjes mijn paspoort met visum terug, (wel vior 60dgn, ze doen tegenwoordig niet langer)en ik zie een 'L' op dat visum staan maar ik denk daar verder niet over na en scan hem door via travel active naar china zodat mijn ticket geregeld kan worden, dit was de 26ste september (dan weten jullie hoelang China erover doet om vervolgens een ticket te boeken). Krijg ik dinsdag de 11e bericht vanuit china dat mijn visum niet in orde is , dat ik dus een L-visum heb in plaats van een F-visum, en dat ik dan €300 moet betalen in China om dat om te kunnen zetten, en ik geen vliegticket kreeg zolang ik niet het goede visum had..... Je snapt hem vast al ik schoot meteen in de stress, want ik wist niet beter dan dat ik het goede visum aangevraagd had... Ik bellen naar de visumcentrale, het verhaal verteld en gezegd dat zij het op moesten lossen en snel ook, want het was hun fout, en niet de mijne!!! Ze reageerde heel tof en stuurde de dag erna een mannetje om me paspoort op te halen en afgelopen vrijdag had ik mijn paspoort met het beruchte F-VISUM voor 60dgn weer binnen en kon ik die doormailen naar China. Wat wel betekend dat ik 6x mijn visum moet verlengen in China :S .....en wie gaat dat betalen?? Juist ik ja.....beetje jammer dat ook dit niet ergens van te voren gemeld stond.... Vandaag kreeg ik dan eindelijk mijn vlieggegevens binnen!!! Ik vlieg op maandag 24oktober vanaf amsterdam naar Vienna om 10.10uur En ik kom daar om 12.05uur aan..... Dan moet ik naar een andere gate om mijn vliegtuig van Vienna naar Beijing te halen die om 13.40uur vertrekt Op zich klinkt het allemaal erg gunstig, en ik heb natuurlijk ook al even gebeld met de vliegtuigmaatschappij (in dit geval Austrian) om te vragen of ik extra baggage mee mag en zo ja hoeveel dat kost en hoe dat in zijn werking gaat, en omdat ik die mevrouw toch aan de lijn had ook maar even gevraagd of alles doorgelabeld werd...en ja daar hoef ik me ook niet druk om te maken! extra koffer kost €50,- dus dat valt reuze mee. Wel erg grappig om erbij te vertellen; ik hing in de wacht dat ik belde en het is in wenen dat ik mijn tussenstop heb, krijg ik de weensewals te horen als wachtmuziekje, hahaha ik kwam niet meer bij! Nou dat was HET verhaal van mijn visum en vliegticket. Nu is het wachten op mijn polis voor mijn verzekering,de adresgegevens van mijn family en de laatste info over Beijing, ook hier ben ik weer achteraan aan het gaan....Maar goed dat is het minst belangrijke! Vandaag " my precious" verkopen aan me vriendin, gaat me wel aan het hart is echt een top car serieus, maar ik gun hem ontzettend aan me dinnetje.....en ik kan de centjes heeeeel goed gebruiken (helemaal met al die onvoorziene (uhmm visum) uitgaven...) De rest van de week staat in het teken van afscheid nemen helaas, gister al me oma en opa gedag moeten zeggen die gaan op vakantie, toch wel een traantje gelaten op weg naar huis....is niet fijn afscheid nemen ...... Verder morgen weer een skype gesprek met me family Li Wei... Heb ik heel veel zin in! En s'avonds lekker uit eten! Dan nog een paar keer mijn koffers in en uit pakken want ik wil natuurlijk weer veel te veel meenemen ook al heb ik 2 koffers! Nou dit was het wel voor nu, ik blog nog wel een vlak voordat ik weg ga. Zai jien!!!!gaby

angela

Top mop dat het eindelijk goed is!!!
we erg spannend nu hoor komt wel erg dicht bij!!!
je komt toch nog wel ff lang he.
dikke kus

Sis

Ben blij dat het nu allemaak geregeld is...spannend...ook voor ons geniet van je laatste weekje zie je snel xxxx de boompjes

papa

aftellen nu

Yolanda

Geniet de laatste dagen van lekker Hollandse dingetjes..Een lekkere kroket...Kaassoufflee......selerysalade...kipcurrysalade...hmmm wat mis ik nog meer... Ohja Hema..haha wat miste ik de HEMA in het begin!!! Patatje oorlog, OMG ik kan het ruiken... haha

Geniet ervan en een hele goede reis.. China beware!!! Here she comes!!!

xoxox
Yo vanuit een nog zonnig canada!!

ank muldders

hoi Gaby, spannend hoor.. de laatste daagjes hier en dan je reis.
Ik kan me zo goed voorstellen dat je, ondanks het afscheid nemen wat best moeilijk is, uitziet naar de verdere kennismaking met je nieuwe familie!
Heel goede reis.. en.. keep in touch!!

Ingrid

Nog 1 nachtje, spannend!!!! Zou je een beetje kunnen slapen ;).
Geniet van deze geweldige kans, je hebt het echt verdient. En zoals Yo al schreef, geniet nog ff van een hollandse hap en neem een zak dropjes voor jezelf mee :). Remco en ik wensen je heel veel plezier en we volgen je op de voet!
Veel liefs Rem en Ing X

carola

Lieve schat, veel plezier en hou je taai!!